Codex Cosmi
Codex Cosmi page in English Codex Cosmi -sivu suomeksi

Codex Cosmi

Codex Cosmi on tietosanakirjan kaltainen teos. Sen tarkoitus ei ole niinkään toimia Wikipedian tai muiden netissä löytyvien tietosanakirjojen korvaajana, vaan enemmänkin täydentäjänä (joskin etenkin suomenkielinen Wikipedia on jokseenkin puutteellinen tähtitieteellisen tiedon suhteen ja siinä esiintyy jopa selviä virheitä). Yksi tärkeä, ellei tärkein, tämän sivuston tarkoitus on toimia kohteena, johon voin itse viitata muissa teksteissäni ja opetustoimissani.

Olen Rami Rekola, filosofian tohtori, ammattitähtitieteilijä, opetusalan yrittäjä ja ainakin tätä kirjoittaessani Euroopan eteläisen observatorion (ESO) tiedeviestintäverkoston Suomen edustaja. Pääset kotisivulleni vasemman alanurkan RR-logoa ja yritykseni sivuille Astromatkat-logoa klikkaamalla.

Minulla on pitkään ollut netissä vastaava tietosanakirja, Encyclopædia Galactica, jonka tietoja nyt olen siirtämässä tämän sivuston puolelle. Yksi syy siirtoon on vanhojen sivujen tekninen epäkäytännöllisyys. Pääsyy on kuitenkin se, että Encyclopædia Galactica on nimenä liian yleinen. Jos teet verkkohaun (vaikka sillä G-hakukoneella, tai sitten jollakin muulla), et hevin löydä tähtitiedesivujani. Codex Cosmi -sivuja ei tällä hetkellä ole muita, joten haku on tehokkaampi ja sivut erottuvat muista.

Ai että mikä ihmeen Codex Cosmi. Sehän on tietenkin latinaa ja tarkoittaa suurinpiirtein "maailmankaikkeuden tietosanakirja".

Mikäli huomaat virheitä Codex Cosmin sivuilla, ota rohkeasti yhteyttä lähettämällä löytämäsi virhe (muista kertoa artikkelin otsikko) osoitteeseen CodexCosmi <ät> gmail.com. Voit myös esittää toivomuksia sivujen sisällön suhteen. Jotkut toivomukset saattavat jopa toteutua.

Toivon, että nautit vierailustasi näillä sivuilla!

Linkkejä:

ESA
ESO
HST
ING
NASA
NOT

ADS
astro-ph

Aladin
NED
Simbad
SkyView

Taustan kuva:
Background image:

ESO

Valid XHTML 1.0 Strict Valid CSS!