Viimeisimmät kaksi vuosikymmentä
Ainaisjäsenmaksu oli pysynyt viidessä markassa vuodesta 1963 vuoteen 1975, jolloin se nostettiin 10,- markkaan. Vuodesta 1961 vuoteen 1970 saattoivat opiskelijat maksaa sen viiden vuoden aikana tasaerin. Vuodesta 1983 lähtien ainaisjäsenmaksu on ollut 30,- markkaa. Vuonna 1983 päätettiin myös periä vuosittainen postitusmaksu 5,- markkaa kultakin jäseneltä. Tosin seuraavasta vuodesta lähtien postitusmaksua ei ole peritty.
Seuran taloudellinen tilanne pysyi lähes muuttumattomana vuosikymmenen, kunnes 1981 laski seuran varallisuus alle 200,- markkaan. Seuraavina vuosina nousi varallisuus jälleen yli 1400,- markkaan, kunnes Y. Väisälän 100-vuotissyntymäpäivän kunniaksi järjestetyn Studia Generalian ilmoituskulujen seurauksena seura jäi sihteerilleen velkaa lähes 1200,- markkaa. Lähinnä aktiivisen jäsentenhankintakampanjan seurauksena pystyi seura maksamaan tuon velan vuonna 1994. Eksaktisten tieteiden seura r.y:n varallisuus oli 31.8.1995 tilikauden päättyessä 232,14 markkaa.
Seuran säännöt on kirjoitettu nykyiseen asuunsa vuosikokouksessa 30.11.1928. Sen jälkeen on ainakin kerran suunniteltu pientä muutosta sääntöihin. Sääntöjen viimeistä eli 11. pykälää oli määrä muuttaa vuosikokouksen 28.10.1976 mukaan siten, että seuran purkautuessa sen omaisuus siirtyisi Turun Yliopistosäätiölle sen sijaan, että se nykyisissä säännöissä siirtyy Turun yliopistolle. Tätä muutosta sääntöihin ei koskaan tehty.
Vuonna 1979 Eksaktisten tieteiden seura r.y:n jäsenet saivat lahjoituksen Turun Ursalta. Seuraava seuran saama kirje kertoo kaiken:
Eksaktisten tieteiden seura perustettiin 1925 X 19 Y. Väisälän koolle kutsumassa kokouksessa. Y. Väisälä, jonka Seura kutsui kunniajäsenekseen v. 1951, oli Seuran puheenjohtajana Seuran perustamisesta alkaen kolmikymmenlukua ja sotien aikaa lukuunottamatta yhtäjaksoisesti kuolemaansa saakka 1971 VII 21. Turun Ursa, joka 1978 XI 27 täytti 50 vuotta, oli myös Y. Väisälän perustama ja alusta alkaen Väisälän kuolemaan saakka hänen puheenjohdollaan toiminut seura. Koska Y. Väisälän tieteellisistä keksinnöistä, jotka olivat alallaan uraauurtavia ja joilla oli hyvin huomattava yleismaailmallinen merkitys, on tähän saakka ollut olemassa vain tieteelliset julkaisut, Turun Ursa julkaisi tänä juhlavuotena TÄHTITAIVAS-lehdestä, jota Turun Ursa, Väisälän aloitteesta ja toimittamana, alkoi julkaista v. 1942, juhlanumeron, numeron 26, jossa Väisälän läheisimmät oppilaat ja tiedemiesystävät kertovat yleistajuisesti hänen tieteellisistä keksinnöistään ja niiden yleismaailmallisesta merkityksestä. Turun Ursan saatua, aivan yllättäen, Valtion Luonnontieteelliseltä Toimikunnalta apurahan tämän juhlajulkaisun painatuskulujen maksamiseen, Turun Ursa voi jakaa tämän juhlajulkaisunsa kaikille Eksaktisten tieteiden seuran jäsenille. Turun Sanomain toimitusjohtaja Irja Ketonen lupasi lisäksi, että Turun Sanomat hoitaa jakelun Eksaktisten tieteiden seuran jäsenille, joten Eksaktisten tieteiden seuran tarvitsee vain toimittaa jäsentensä osoiteluettelo Turun Sanomien kirjapainoon ja niin jokainen Eksaktisten tieteiden seuran jäsen saa tämän Väisälä-juhlajulkaisun.
Turku 1979 tammikuun 14. p.
Vuonna 1985 oli Eksaktisten tieteiden seura r.y:n 60-vuotisjuhlavuosi, minkä kunniaksi seura järjesti esitelmäsarjan. Sarjan tarkoitus oli esitellä yleistajuisesti eksaktisten tieteiden kehittymistä seuran 60-vuotistoimikautena seuraamalla kunkin tieteenalan (matematiikka, tähtitiede, fysiikka ja kemia) jonkin erikoisongelman sekä matemaattisten aineiden opetuksen kehittymistä kyseisenä ajanjaksona. Luennot pidettiin syksyllä 1985 kuulijamäärän kasvaessa kaikkiaan yli puoleentoista sataan. Niistä ilmoitettiin myös Turun Sanomissa 15.9.1985. Ilmeisesti esitelmäsarja oli vaativa seuran voimavarat huomioon ottaen, sillä toimintavuonna 1986-87 ei seura järjestänyt mitään muuta toimintaa ja jättipä se yleiskokouksenkin väliin tuona vuonna.
Vuonna 1987 yleiskokous järjestettiin, mutta toiminta jäi jälleen lyhytkestoiseksi, mistä kertoo seuran vuosikertomus 1987-1991 seuraavaa:
Mitä ilmeisimmin uusi sihteeri löytyi (dosentti Leena Valtaoja), sillä toiminta alkoi uudelleen vuonna 1991. Toiminta potkaistiinkin samantien täyteen vauhtiin, sillä vuoden 1991 syksyllä Eksaktisten tieteiden seura järjesti jälleen suurimittaisen yleisöluentosarjan Y. Väisälän 100-vuotissyntymäpäivän kunniaksi. Kyseisen Studia Generalia-sarjan seura järjesti yhdessä Turun kemistikerhon, Turun fyysikkokerhon ja Turun yliopiston kanssa.
Uuteen muotoon valetut esitelmätilaisuudet alkoivat syksyllä 1994. Tällä kertaa kysymys ei ollut minkään tietyn tapahtuman juhlistamisesta vaan perusesitelmistä kuulijoiden iloksi ja hyödyksi. Pyrkimyksenä oli järjestää lukukausien aikana kerran kuussa tilaisuus, jossa kaksi eri eksaktia tieteenalaa edustavaa esitelmöitsijää kertoisi omasta tieteenalastaan ja mahdollisesti omista tutkimuksistaan. Vakioaikana vakiopaikassa järjestetyt esitelmätilaisuudet saivat oman tilaisuudesta riippuen noin 30-50 hengen kuulijakuntansa, joka vaikutti kiinnostuneelta ja tyytyväiseltä tarjontaan. Tilaisuuksia mainostettiin yliopiston ilmoitustauluilla ja Turun Sanomien yhdistystoimintapalstalla. Niiden välitauoilla kahvitarjoilun järjestivät Turun Yliopiston Kemistit r.y:n ja Turun yliopiston matemaattisten ja fysikaalisten tieteiden opiskelijoiden yhdistys Delta r.y:n edustajat. Esitelmätilaisuudet toivat seuran jälleen esille ja esitellessään Turun yliopiston piirissä toimivia tieteellisiä seuroja julkaisi Turun Suomalainen Yliopistoseura r.y. jäsenlehdessään 1/1995 artikkelin Eksaktisten tieteiden seurasta.
Vuonna 1995 vietettiin Eksaktisten tieteiden seura r.y:n 70-vuotisjuhlaa. Joulukuussa pidettiin pienimuotoinen vuosijuhla seuran jäsenille. Paikalle saapui runsas joukko seuran uusia ja vanhoja jäseniä kuulemaan tilaisuudessa pidettyjä juhlapuheita seurasta ja sen toiminnasta ennen ja nyt sekä akateemikko Yrjö Väisälästä.
Akateemikko Y. Väisälän jälkeen Eksaktisten tieteiden seura ei ollut enää entisensä. Alkuun kokouksia ja esitelmiä pidettiin yhtä usein kuin ennenkin, mutta jonkinlaista hiipumista oli jo silloin nähtävissä. Jatkuvuuden edustajana oli vuodesta 1945 sihteerinä toiminut FL H. A. Alikoski, mutta hänkin jätti tämän tehtävän vuonna 1975. Puheenjohtajat vaihtuivat vuoden tai parin välein ja Alikosken jälkeen sihteeritkin seurasivat toisiaan tiuhaan tahtiin. Esitelmiä järjestettiin lähinnä vain vuosikokousten yhteydessä eikä aina silloinkaan. 1980-luvulla toiminta peräti pysähtyi muutamaksi vuodeksi. Sihteerin ja varainhoitajan virat yhdistettiin ja Heikki Alikosken aikana erinomaisena pysynyt arkistointi jäi vähemmälle huomiolle. Joitakin jopa kokousten pöytäkirjoja puuttuu arkistoista kokonaan.
Eksaktisten tieteiden seura
Turun Ursan puolesta Kunnioittavasti
Puheenjohtaja: Heikki Alikoski
Seuran vuosikokouksen 17.12.1987 jälkeen seuran kokouksia ei
ole pidetty. Seuran hallitus kokoontui kahdesti vuoden 1988
aikana. Petri Ingman [sihteeri/varainhoitaja] siirtyi 1.4.1989 Oulun
yliopiston palvelukseen. Koska tilit jäivät
tällöin setvimättä ja koska toisaalta seuralle ei
löydetty uutta sihteeri-varainhoitajaa, on seuran toiminta ollut
pysähdyksissä.